lördag 3 september 2011

ZimZalabim startar samarbeter med Popcornmannen Poppe


Böckerna om Poppe är skrivna av Charlotta Lagerberg-Thunes.
ZimZalabim har haft förmånen att få vara med i produktionen av boken "Poppa å må bra! sa Poppe". 

I boken tas ämnen upp som rädsla, ilska och frustration. Den handlar också om att rymma, leka med eld, om stolthet, om att skryta, glädje och lycka och om att sprida ut ett rykte och att skvallra.
Barnen får också pyssla, göra olika rit- och skrivövningar. Det finns faktarutor, recept, Poppis diplomet, nya frågeställningar och en rappandes rytmikramsa.

Barnen får tala om hur känslan känns, var den sitter och om den är svag eller stark. Poppe talar om känslor som känns bra eller mindre bra.



Provläs gärna boken här

Popcornmannen kom till när Charlotta arbetade i årskurs ett med en klass som var stor och behövde ett mjukare arbetsklimat. Hon ritade en popcornskål på whiteboarden och varje dag när barnen varit gulliga mot varandra och hade de arbetat bra ritade de ett popcorn i skålen. Ibland suddade de ut popcorn också. När skålen var full ägde ett riktigt popcornkalas rum.

En dag ritade hon popcornmannen på tavlan och efter den skissen blev det en saga. Så läste hon varje saga som hon skrev för barnen och avslutade med frågor. Hon letade efter material på biblioteket men fann mest knastertorrt, moraliserande och svartvitt material och då tänkte hon, hur entusiasmerar man små barn att lära sig etik och dessutom få dem att tycka det är roligt? Jo, man gör det färgglatt, roligt, kreativt och väver samman det med sång, dans, lek och glädje!

Så blev Popcornmannen Poppe ett pedagogiskt redskap för EQ- stunder (EQ= emotionell intelligens) som hon förverkligade till en bok!
Boken vänder sig till barn i åldern 5-9 år.


Beställer gör du på www.zimzalabim.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar